Snöskottning, salta och sanda

När det är dags för vinter kommer också de klassiska uppgifterna som snöskottning och halksäkring. Hur löser man egentligen de här uppgifterna på allra bästa sätt?

Om man inte halkskyddar

Har man en egen tomt utan trottoar har man bara sig själv att skylla om man inte halkskyddar. Är det däremot så att man har ett flerbostadshus och man inte sandar eller saltar och någon halkar kan det bli en stor cirkus av det hela och polisen kan bli inblandad. Det kan rent av bli så att man måste betala skadestånd och beloppen är i regel höga.p>

Skotta rätt

När det är dags att skotta bör man ta det försiktigt. Det är lätt att göra sig illa. Tänk på att arbeta ergonomiskt och kanske är det värt att skaffa en snöslunga om man har mycket att skotta. Är man lite till åren kan det eventuellt finnas någon kommunal organisation som hjälper till med snöskottning och halkskydd.

När ska man salta?

Det är många som väljer att salta för att minska halkrisken. Det är dock viktigt att veta när saltet gör som mest nytta. Allra bäst är det att salta redan innan det snöar, på så vis lägger sig aldrig snön.