Duka fint i trädgården

En vacker trädgård gör det möjligt för dig att spendera mer tid utomhus i den friska luften. Extra mysigt är det under sommarhalvåret, då du kan duka för bland annat födelsedagar, grillningar och kräftskiva.

Kräftpremiären har sin start i början av augusti och löper månaden ut. Att ha kräftskiva i Sverige är mycket populärt och uppskattat och ett perfekt tillfälle för dig att duka fint i din trädgård. Här nedan har vi samlat några av våra bästa tips för kräftskiva dukning som gör det lite trevligare, smidigare och mer elegant.

3 tips för kräftskivan

Huruvida du kan använda dig av alla tips, något enstaka eller inget beror på den personliga smaken och hur just din trädgård ser ut.

1. Lampor och belysning

En kräftskiva pågår vanligtvis in på sena kvällen och vad är då finare än ett par lyktor eller ljusslingor att dekorera trädgården med. Häng lyktorna i träden eller ställ dem på bordet.

2. Kräfthattar och dukning

Det är något speciellt med de där papphattarna med kräftor på – de måste helt enkelt vara en del av din dukning. Du kan beställa snygga kräfthattar på nätet eller så kan du göra egna och göra dem mer personliga.

3. Linne

En duk i linne kommer sätta stämningen på ett litet kick. Håll dig gärna till natur- och jordnära färger. Även linneservetter och fina plädar är att föredra.