Låt Provence komma till dig

Att skapa en trädgård som påminner om Provence är en dröm för många trädgårdsentusiaster. Med rätt växter och dekorationer kan man skapa en liten bit av Frankrike i sin egen trädgård.

En viktig del av Provence-upplevelsen är förstås maten och drycken. Vinoteket är en sajt på nätet där man kan handla vin online och få tips om hur och när man ska avnjuta sina favoritviner. På Vinoteket har de ett brett utbud av viner från Provence och andra delar av Frankrike som passar perfekt till en trädgårdsfest i Provence-stil.

Viktigt med rätt växter

För att skapa den rätta känslan i trädgården kan man plantera växter som lavendel, rosmarin och timjan. Dessa växter är typiska för Provence och sprider en härlig doft i trädgården. Man kan också använda sig av terrakottakrukor och rustika trädgårdsmöbler för att skapa en autentisk känsla.

Förutom växterna och dekorationerna så är det också viktigt att tänka på belysningen. Ljusslingor och lyktor kan skapa en mysig atmosfär när solen går ner. Och varför inte bjuda in vännerna på en picknick i trädgården med franska ostar och baguette?

Så genom att välja rätt växter, dekorationer, belysning och drycker från Vinoteket kan man skapa en liten bit av Provence i sin egen trädgård. Låt dofterna, smakerna och atmosfären transportera dig till det vackra landskapet i södra Frankrike.