Isolera kring växter

När det börjar bli kallt och dra sig mot vinter samt höst är det också dags att isolera kring de växter som ska stå kvar ute. Vissa av dem klarar vinterns kyla, andra tål inte de riktigt kraftiga temperatursänkningarna. Här får du ett par tips kring hur du kan skydda växterna.

Förbered i god tid

Det är viktigt att börja förbereda inför vintern i god tid. När det närmar sig vintern börjar allt fler personer hamstra material som kan användas för att isolera kring plantorna. Är man för sent ute finns det en stor risk att det inte finns material kvar. När det gäller halm och jutesäckar är materialen absolut populärast och de tar slut väldigt fort.

Skydda dina växter

Det finns flera material som kan användas för vinterisolering när växterna ska skyddas. Krukor kan kläs in med frigolit, och innanför den lägger man halm. Frigoliten kan sedan kläs med juteväv eller mer halm. Hela växten kan också den kläs med en jutesäck. På större trädgårdsland och i pallkragar kan man med fördel lägga gamla löv, granris eller halm som även isolerar bra där. Ett annat alternativ är såklart att man tar in de växter som går.