Grilla, lek och mys

Det är inte bara städning och rensning som tillhör sysslorna i trädgården. Man ska självklart även njuta av sin fina gård. Det finns så mycket man kan göra, både tillsammans med familjen, vänner eller ensam. Trädgården kan man dessutom njuta av året runt, bara man ser till att ta på sig ordentligt.

Tips från tidningar

I tidningar som Aftonbladet kan man ofta få bra tips kring vad man kan göra i trädgården. Snölyktor på vintern, snögubbar, pool på sommaren, grilla året runt eller bara mysa. Även om man inte har så många idéer på egen hand kan man trots allt få en hel del smarta tips på vad man kan göra.

Ordna en mysig grillplats

I trädgården kan man med fördel göra en mysig liten grillplats med sittplatser, bordsytor och lampor. Varför inte grusa upp en yta, eller lägga plattor? På så sätt minskar man risken att gnistor som kommer på vift skapar eldsvådor. En yta med plattor är också stabil och rak vilket gör att grillen inte välter. Sätt gärna ett staket runt grillen. Då kan inte heller barn eller husdjur komma åt de varma ytorna. Dessutom kan man ställa ifrån sig matvaror utan att små tjuvaktiga fingrar eller tassar kommer åt dem.

Lek för barnen

Har man barn är det roligt att göra en lekhörna i trädgården. En sandlåda, en gunga och kanske en rutschkana är sådan alla bar tycker är roligt. Man kan också skaffa en studsmatta, hoppbollar och kanske en liten barnpool. På så sätt kan barnen sysselsätta sig på egen hand. Vill man inte ha stenkoll på barnen hela tiden är dock ett barnsäkert staket med låsta grindar ett krav.