Skapa ett hemmagym i trädgården

Många av oss träningsfreaks drömmer om att en dag ha ett eget gym i hemmet. Dessvärre har inte alla ett rum till övers att bygga sitt eget gym i. Däremot kan vi se att utomhusgym blir alltmer populärt och byggs på fler ställen. Utomhusgym är oftast gratis och tillåter människor att träna ute i naturen. Det finns mängder av forskning som påvisar hälsofördelar med att befinna sig i naturen, så självklart är träning utomhus en ultimat kombination.

Fördelar med att träna utomhus

Det finns en hel rad med anledningar till att utomhusträning faktiskt slår klassisk gymträning. Några exempel på fördelar är:

  • Bättre balans. Underlaget är inte jämnt, vilket innebär att du övar på balansen mer utomhus.
  • Mer energi. Frisk luft och att vara utomhus har påvisat att människor får mer energi.
  • Luft vid hav, vattenfall, skog, berg och ängar har högre koncentration av negativa joner. Dessa gör det lättare för cellerna att ta upp syret.
  • Föregående hör nog ihop med att man orkar träna hårdare utomhus utan att man upplever högre ansträngning.
  • Ljud som finns utomhus inger lugn i kroppen som leder till minskad stress.
  • Du får naturligt D-vitamin.
  • Du förbränner mer energi utomhus p.g.a. vädret. Mer motstånd i vind och liknande.

Detta var bara sju starka argument för att träna mer utomhus, men listan kan göras väldigt, väldigt mycket längre.

Att bygga ett hemmagym i trädgården

Är du en av oss som drömmer om ett eget hemmagym och har en trädgård? Hur perfekt är det inte om jag då föreslår att du bygger ditt eget gym i trädgården? Genom att bygga ett hemmagym i trädgården får du nära till träningen samtidigt som du får alla fördelar av att träna utomhus. Det finns mängder av inspiration att få från andra som gjort verklighet av denna idé. Ett enkelt sätt är att inspireras av utomhusgymmen. En ställning där du kan göra pull-ups och en upphöjd bräda att hoppa upp och ner från är bara några idéer du kan förverkliga. Har du möjlighet att täcka över en hörna kan du dessutom inhandla maskiner som täcks över, alternativt ha en vattentät låda (sådan för dynor) som du kan lägga vikter och hopprep i.

Glöm inte att ta hand om trädgården så att det blir en vilsam plats att träna på. Hos Rönngrens får du goda tips på hur du får trädgården att må bra.

Vad behöver man för ett hemmagym?

Vilka verktyg man vill använda är oerhört individuellt. För vissa räcker det med en yogamatta och lite vikter för att deras hemmagym ska kännas komplett, medan andra behöver en konditionsmaskin.