Förvandla trädgården med kantsten och kantstöd

Att skapa vackra platser och en tilltalande trädgård kräver en del planering. En större tomt ser genast mer väldesignad ut med planering och genom att skapa gångar för olika rum. Ett sätt är att använda kantsten och kantstöd för att avgränsa olika utrymmen.

Det går att finna allt från mer exklusiv klassisk svensk granitsten till betongsten, vilket gör att det går att hitta lösningar för olika budgetar. En bra lösning som dessutom inte är svår att lägga själv. Vill du skapa mjukare inramning finns även rundare och ovala former för snygga böjningar.

Skapa rabatter med ätbart

Odling har blivit allt populärare och det går att fylla rabatterna med ätbart. Ett snyggt sätt att dela upp odlingarna är att skapa olika avdelningar, vilket även bidrar till att det blir lättare att sköta om plantorna. Skapa olika stora odlingar med kantsten runt och med gångar mellan. På så sätt får du också lättare att planera olika odlingar.

Genom att gräva ut och blanda befintlig jord med olika passande jordmåner går det att plantera allt från bärbuskar till att odla örter, tomater, gurkor och salladssorter. Vissa blommor och växter är ätbara och dessutom vackra att titta på. Dessutom lockas insekter som bin och humlor till trädgården, vilket är viktigt för pollinering och för naturen i helhet.

Oaser i trädgården

Har du utrymme finns det massor av saker du kan göra med hjälp av sten i trädgården. Att anlägga en damm är alltid en god idé. Det innebär att fåglar och insekter hjälper dig att ta hand om trädgården. Det behövs inte någon större damm för att skapa en oas dit fåglar flockas.

Genom att gräva ner en plastbalja och lägga kantsten runt har du en enkel men funktionell lite damm. Du kan även lägga sten och gjuta för att skapa olika djup. Då kommer även arter som grodor och trollsländor att lockas till bosätta sig i din oas.